Nieuws

Vierde Travelife Gold Award voor Avila Beach Hotel

Met trots meldt het Avila Beach Hotel op Curaçao dat zij wederom de internationale certificering Travelife Gold heeft ontvangen voor duurzaamheid in de toerisme industrie.

Travelife is een internationaal label dat duurzaamheid promoot in de toeristische sector. In 2013 heeft het Avila Beach Hotel de Travelife Gold Award voor het eerst ontvangen, onlangs is deze certificering na een intensieve audit verlengd. Een Travelife Gold certificering houdt in dat accommodaties de impact op het milieu minimaliseren en een dergelijk sociaal beleid voeren. Het hotel moest voldoen aan een checklist met in totaal 163 elementen. In samenwerking met Zyta de Koeijer (ZK Consultancy) is dit succesvol gelukt. Het Avila Beach Hotel is dan ook enorm trots op deze mooie onderscheiding.

Steeds strengere eisen
De duurzaamheidseisen van Travelife worden steeds hoger. Om de twee jaar vindt er een nieuwe audit plaats waar verbeterpunten naar voren komen die binnen zes maanden dienen worden uitgevoerd om het Gold label te verkrijgen. Het oudste operationele hotel van Curaçao heeft deze duurzaamheid certificering ontvangen omdat zij een uitstekend sociaal beleid voert; bijvoorbeeld door het aannemen van voornamelijk lokaal personeel en het inkopen van zoveel mogelijk lokale producten. Goed zorgt voor de omgeving en gemeenschap; bijvoorbeeld door meubels en andere artikelen aan goede doelen te schenken en het Avila personeel geeft maandelijks een kleine bijdrage aan de nabijgelegen Oranjeschool welke door het management wordt verdubbeld. Uiteraard let het Avila Beach Hotel ook op het milieu (zowel boven- als onderwater) en het dierenwelzijn op Curaçao. Voorbeelden hiervan zijn het deelnemen aan Clean Ups, plaatsen van een ‘pop-up’- koraal kwekerij en het reduceren van watergebruik en elektra en het gebruik van plastic.

Duurzaamheid is nog steeds de trend
Steeds meer bedrijven en particulieren letten op het duurzame karakter bij de selectie van het boeken van hotelaccommodaties. Duurzaamheid wordt vooral gezien als kwaliteit en daarom kiest een groeiend aantal gasten voor een hotel met een groen label. Gasten die het Avila Beach Hotel bezoeken kunnen zelf ook mee helpen aan een beter Curaçao. Door deel te nemen aan het Pack for a Purpose project, waarbij zij schoolbenodigdheden voor de nabijgelegen Oranjeschool en de Schotborghschool in Koraal Specht kunnen meenemen. Wegens groot succes is aan dit project sinds mei jl. ook de Kolegio Don Sarto School in Soto toegevoegd. Het hotel plant daarnaast één boom in Haïti (één van de meest ontboste landen ter wereld) voor elke kamerovernachting die rechtstreeks via de website van Avila wordt geboekt.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Heropening RIU Palace Zanzibar na renovatie

Volgende bericht

Eerste toeristen komen terug uit Saoedi-Arabië

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."