WOW air introduceert vluchten naar Vancouver vanaf 6 juni 2019. De luchtvaartmaatschappij met thuisbasis in IJsland zal zes keer per week op de Canadese stad vliegen.

Op 6 juni vindt de inaugurele vlucht plaats van IJsland naar Vancouver International Airport, de grootste internationale luchthaven van de regio. Deze route wordt zes keer per week uitgevoerd vanuit Amsterdam, alleen niet op zaterdag. Vanuit Brussel wordt de vlucht op maandag, woensdag, vrijdag en zondag uitgevoerd. Vanaf eind september wordt de frequentie vanuit Amsterdam verlaagd naar vijf keer per week, en komt de woensdagvlucht te vervallen. Vluchten zijn beschikbaar vanaf 129,99 euro enkele reis voor standaard tickets. Voor WOW Premium zijn tickets beschikbaar vanaf 407,98 euro enkele reis.

Skúli Mogensen (oprichter en eigenaar van WOW air) over de toevoeging van Vancouver: “Na Montreal en Toronto zijn we erg blij met de toevoeging van onze derde Canadese bestemming. Op deze manier zorgen we er voor dat er ook voordelig naar de Westkust van Canada gereisd kan worden. We verwachten dat deze route een groot succes gaat zijn, als we kijken naar de goede prestaties van de andere Canadese bestemmingen.”

Vluchtduur
Vanuit zowel Amsterdam en Brussel vertrekken de vluchten naar de luchthaven van IJsland om 12.25 uur. De overstap in IJsland duurt op de heenweg ongeveer drie uur, en op de terugweg minder dan twee uur. Totale reis duurt op de heenweg minder dan 13,5 uur en op de terugweg 12 uur. Ook is het mogelijk om door middel van een WOW air Stopover het verblijf in IJsland te verlengen en zo twee bestemmingen te combineren in één trip, zonder extra ticketkosten.