Nieuws

ANVR kaart financiële problemen Jet Airways aan bij IATA

Deel dit artikel

De ANVR heeft bij IATA om opheldering gevraagd over de financiële situatie van Jet Airways, dat laat de branchevereniging vandaag aan haar leden weten. “IATA heeft ons geantwoord dat voor de korte termijn financiële afspraken zijn gemaakt en aan zekerheid voor de lange termijn wordt gewerkt”, aldus de ANVR.

De ANVR heeft bij de IATA aangedrongen op maatregelen waarmee vooruitbetaalde gelden van agenten en hun klanten zeker worden gesteld. De Area Manager voor onder meer Nederland heeft aan de ANVR laten weten dat men op de hoogte is van de situatie bij Jet Airways.

De IATA zou in bespreking zijn met het senior management van Jet Airways (India) Ltd. om hun voortdurende deelname aan BSP systeem van de IATA aan te pakken in het licht van de aanhoudende negatieve financiële situatie van Jet Airways (India) Ltd. en gerelateerde herstructureringsinspanningen.

“Over de minimale deelnamevereisten is op korte termijn voorlopig overeenstemming bereikt en aan een langetermijn overeenkomst inzake aanvaardbare financiële zekerheid wordt gewerkt. In dit opzicht blijft Jet Airways (India) Ltd. een actieve deelnemer in IATA’s BSP verrekeningssystemen. De luchtvaartmaatschappij blijft ook haar huidige financiële verplichtingen jegens de IATA nakomen”, zo heeft de IATA vertegenwoordiger aan de ANVR laten weten.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Jamaicaan nieuwe CEO Curaçao Tourist Board

Volgende bericht

Consumentenbond: D-reizen en Ryanair overtreden wet met 0900-nummers

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.