Nieuws

2016 recordjaar voor Fjord Line

Fjord Line vervoerde in 2016 ten opzichte van het voorgaande jaar tien procent meer passagiers, acht procent meer personenvoertuigen en twaalf procent meer vrachteenheden; goed voor een omzetstijging van 29%. Ten opzichte van 2015 verbeterde de fiscale winst zich met 236,6 miljoen NOK, ongeveer 26,6 miljoen euro.

De concrete groei in 2016 is gebaseerd op de resultaten van alle schepen en routes. Fjord Line onderhoudt met de milieuvriendelijke LNG-cruiseferry’s MS Bergensfjord en MS Stavangerfjord de lijnen van het Deense Hirtshals naar Stavanger/Bergen in Fjord-Noorwegen en Langesund in Telemark. De catamaranferry HSC Fjord Cat, houdster van de Blauwe Wimpel voor de snelste Atlantische overtocht, bedient in de zomermaanden de lijn Hirtshals-Kristiansand. Op de route van het Zweedse Strömstad naar Sandefjord in Noorwegen vaart de MS Oslofjord, die dankzij een geoptimaliseerde dienstregeling zelfs een bovengemiddelde stijging in passagiers van 22% kon noteren.

“Het afgelopen fiscale jaar heeft uitgewezen dat onze rederij na grote investeringen en juridische geschillen met concurrenten economisch gezond en rendabel is. Op dat positieve resultaat willen we in 2017 bouwen, onder meer met tal van verbeterde klantervaringen”, zei Rickard Ternblom, algemeen directeur van Fjord Line AS, over het recentelijk gepubliceerde jaarverslag.

© 2017, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Investeringsbank steunt uitbreiding Schiphol

Volgende bericht

Lees TravelPro Webmagazine #4

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.