Nieuws

550 banen weg: zwarte dag TUI Duitsland

TUI Duitsland (Hannover) heeft bekend gemaakt dat het om kosten te besparen 550 van de 2750 banen schrapt in Duitsland en zich nog meer gaat richten op de verkoop via internet. TUI heeft beloofd zo veel mogelijk werknemers via natuurlijk verloop te laten afvloeien. Gedwongen ontslagen kunnen echter niet worden uitgesloten, aldus de onderneming. De Duitse kranten schrijven over woedende werknemers bij de touroperator. Volgens TUI Duitsland CEO Volker Böttcher zat er niks anders op. Böttcher: “Een snel veranderende markt dwingt ons om dit te doen’’. De voorzitter van de bedrijfsraad van TUI, Christian Kuhn, kan zich de woede van de werknemers wel voorstellen. “Onze collega’s zijn kwaad, de zorg is groot. Veel werknemers voelen zich kostenpost”. Petra Tuinebreijer, manager communicatie TUI Nederland, laat weten dat er bij TUI Nederland absoluut geen sprake is van het schrappen van banen. ‘‘In tegendeel, in Nederland gaat het goed met TUI’’.

© 2010 – 2011, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Stem vandaag nog vóór de spreiding van schoolvakanties

Volgende bericht

Media voor Oad-actie

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.