Hoog boven Amsterdam in het gebouw van Level Eleven werd gisteravond de ‘Visit Japan Seminar’ gehouden. Sprekers van de Japanse Ambassade, Japan National Tourism Association Londen, Tourism Marketing Concepts, HIS, JTB en ANA informeerde de aanwezigen over de laatste ontwikkelingen van Japan. Ms. Rika Shibata van de Japanse Ambassade in Nederland vertelde dat het toerisme in Japan enorm aan het groeien is. “In 2013 bereikte we een mijlpaal, we hadden voor het eerst meer dan 10 miljoen buitenlandse toeristen. In oktober dit jaar hebben we al 15 miljoen internationale aankomsten en we verwachten dat dit voor het eind van het jaar is gestegen naar 18 miljoen”.

Naar verwachting zal het aantal internationale aankomsten verder stijgen met als hoogtepunt de Olympische Spelen in 2020. Naar verwachting kan Japan dan rekenen op meer dan 20 miljoen internationale aankomsten. “We hopen dat Nederlanders meer gaan leren over Japan en zien dat er meer is dan alleen Tokyo. We hebben daarom een online programma ontwikkeld om meer te leren over het land”, aldus Mr. Akihide Takeo van Japan National Tourism Association Londen.

Namens TMC vertelde Fleur Bosch over de gehouden famtrip en over praktische feiten zoals het visum, valuta, klimaat en de gedragsregels. Daarnaast waren er ook co-exhibitors aanwezig die een korte presentatie hielden.

Meer over de Japan workshop in TravelPro 49