Nieuws

Nieuwe tarievenstructuur Singapore Airlines en SilkAir

Deel dit artikel

Singapore Airlines en SilkAir introduceren in januari een nieuwe tarievenstructuur. Ten opzichte van de huidige structuur zullen er wijzigingen zijn die betrekking hebben op het vooraf selecteren van stoelen, het frequent flyer programma, bagagevrijdom en reiscondities, zoals wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

De nieuwe structuur gaat in voor reserveringen gemaakt vanaf 20 januari 2018 en is van toepassing voor alle reisklasses en tariefsoorten voor alle wereldwijd verkochte tickets. Afhankelijk van de reisklasse kan er bij het maken van een reservering gekozen worden uit drie typen tarieven die verschillen op basis van prijs, voorwaarden en flexibiliteit, wat beter aansluit op de verschillende reisbehoeften van de klant.

In Economy Class is er een keuze uit: Lite, Standard en Flexi. De toegestane ruimbagage zal voor de hoogste categorie Flexi tarieven naar 35 kilogram worden verhoogd, terwijl het voor Lite en Standard tarieven 30kilogram blijft. Voor het vooraf selecteren van stoelen, wat op dit moment voor alle Economy Class boekingen kosteloos is, zullen voor Lite tarieven kosten in rekening worden gebracht vanaf USD5 per vluchtsegment. Voor gezinnen met kinderen (12 jaar en jonger) die reizen in dezelfde boeking zal het vooraf selecteren van stoelen nog steeds kosteloos blijven.

Voor Standard en Flexi zullen geen kosten worden berekend. Echter voor de Standard tarieven is er wel een toeslag voor de stoelen in de Forward Zone.  Toeslagen voor Extra Legroom, stoelen met extra beenruimte (voorheen Preferred seats), blijven van toepassing. Afhankelijk van de beschikbaarheid kunnen alle passagiers, ongeacht het tarief, kosteloos een stoel selecteren wanneer zij vanaf 48 uur voor vertrek via internet inchecken.

Het vooraf selecteren van stoelen is – ongeacht het tarieftype – kosteloos voor PPS Club leden (Standard, Forward Zone en Extra Legroom stoelen), KrisFlyer Elite Gold leden (Standard en Forward Zonestoelen) en KrisFlyer Elite Silver leden (Standard stoelen). Het bijschrijven van KrisFlyer mijlen wordt vastgesteld op 50% voor Lite tarieven, 75% voor Standard tarieven en 100% voor Flexi tarieven.

Twee tarieftypes zullen voor Premium Economy Class beschikbaar zijn; Standard en Flexi. De toegestane hoeveelheid bagage blijft voor beide tarieftypes ongewijzigd, namelijk 35kg. Het aantal bijgeschreven mijlen, dat op dit moment voor alle Premium Economy tarieven is vastgesteld op 110%, zal voor het nieuwe Flexi tarieftype worden verhoogd naar 125%, terwijl deze voor de nieuwe Standard zal worden verlaagd naar 100%.

Het vooraf selecteren van stoelen zal voor alle Premium Economy Class boekingen kosteloos blijven, terwijl er een toeslag zal worden berekend voor Extra Legroom stoelen (met uitzondering voor PPS Club leden, waar geen toeslag voor in rekening zal worden gebracht).

Drie tarieftypes zullen in Business Class beschikbaar komen, genaamd Lite, Standard en Flexi. De toegestane hoeveelheid bagage in Business Class zal met 40kg ongewijzigd blijven, net als het vooraf selecteren van stoelen, wat ook voor alle boekingen kosteloos blijft. Het aantal bijgeschreven mijlen zal voor het nieuwe Flexi tarieftype worden verhoogd naar 150%, terwijl het voor Standard en Lite tarieven 125% blijft.

Het bijschrijven van KrisFlyer mijlen zal voor Suites en First Class boekingen van 150% worden verhoogd naar 200%, waarbij alle overige privileges ongewijzigd blijven. Naast de voordelen van de stoelkeuze, zullen KrisFlyer Elite en PPS Club leden met de nieuwe tarieftypes in Premium Economy Class en Economy Class blijven genieten van de privileges met betrekking tot de toegestane hoeveelheid bagage. PPS Club leden kunnen 50kg extra bagage inchecken als zij reizen in First Class. Voor Business Class, Premium Economy Class en Economy Class is dit respectievelijk 40 kilogram, 35 kilogram en 30 kilogram. KrisFlyer Elite Gold leden mogen 20 kilogram extra check-in bagage meenemen, ongeacht de klasse waarin zij reizen.

Een overzicht met de belangrijke verschillen per tarieftype is beschikbaar via singaporeair.com/faretypes en silkair.com/faretypes.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Kans op gratis suite voor reisagenten bij Regent Seven Seas Cruises

Volgende bericht

Corendon nog vaker vanaf MAA door populariteit Turkije

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.