Nieuws

Acties Transavia-piloten dichterbij

Deel dit artikel

“Tot onze grote teleurstelling heeft de VNV (Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers) vanochtend om 5.10 uur de cao-onderhandelingen afgebroken”, laat Transavia weten op hun site. Het is mogelijk dat de VNV zaterdag 17 februari na 13.00 uur acties aankondigt.

“We vinden het heel vervelend dat onze passagiers belast worden met een discussie over de cao. Transavia is voorbereid om bij een eventuele staking de overlast voor onze passagiers zo veel mogelijk te beperken. We zullen alles in het werk stellen om, in geval van een staking, minstens 8 uur voorafgaand aan de vlucht via onze website de actuele informatie weer te geven. We houden je zo goed mogelijk op de hoogte en adviseren je deze pagina in de gaten te houden.”

“Transavia moet voor zaterdag 13.00 uur akkoord gaan met het VNV-voorstel, anders volgen er acties”, zo laat VNV weten. Gisteren stemde 93% van de Transavia-piloten, die lid zijn van de VNV, voor acties tijdens de voorjaarsvakantie.

Transavia en de VNV onderhandelen al veertien maanden over een nieuwe cao. De piloten willen de volgende punten afdwingen: stabiliteit in de roosters, meer grip op de vrije tijd, een beroepsongeschiktheidsregeling en een ‘bescheiden’ loonsverhoging.

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Thomas Cook nu van Groningen naar Ibiza

Volgende bericht

Piloten Transavia leggen het werk neer

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."