Nieuws

Advies BuZa: ‘Ga niet naar Bangkok’

In verband met de onzekere en instabiele politieke situatie in Thailand -en het daaruit voortvloeiend geweld- worden door het ministerie van Buitenlandse Zaken alle ‘niet-essentiële’ reizen naar Bangkok ontraden. Reizigers naar Thailand wordt aangeraden samenscholingen en demonstraties te mijden en zich goed te (laten) informeren over de actuele ontwikkelingen.
Niet-essentiële reizen naar de vier zuidelijke provincies van Thailand, te weten Pattani, Yala, Narathiwat en Songkhla, worden ontraden. De betogingen in Bangkok hebben op afgelopen zaterdag tot gewelddadige confrontaties met politie en leger geleid. Hierbij zijn minstens twintig doden en bijna 800 gewonden gevallen. ‘De aanslagen zijn voornamelijk gericht tegen Thaise gezagsdragers, maar in toenemende mate zijn ook burgers het slachtoffer geworden. Sinds begin 2004 zijn bij het geweld in Zuid-Thailand meer dan 3.000 mensen omgekomen, waaronder een klein aantal buitenlanders’, zo meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Reizigers en Nederlandse ingezetenen in Thailand wordt aangeraden zich te registreren via de website van de Nederlandse ambassade in Bangkok (www.mfa.nl/ban), zodat zij in geval van een noodsituatie door de ambassade (onder meer per sms) bereikt kunnen worden. Reizigers wordt tevens geadviseerd de informatie op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken regelmatig te volgen.

© 2010, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

2 Reacties

 1. Melanie
  12 april 2010 at 14:38

  Inderdaad, het is weer 1 en al onduidelijkheid. TO’s hebben achterhaalde info op hun website staan (laatste nieuws van 8 april!!).
  Kunnen klanten weer niet duidelijk antwoorden of ze recht hebben op wijzigen cq annuleren. Wat zijn “niet-essentiele reizen” volgens BUZA?
  Of negatief reisadvies geven met daarbij behorende consequenties of mond houden als de klant toch niets kan. Pffff

 2. Thomas
  12 april 2010 at 14:23

  Wanneer komt nu eindelijk eens duidelijk over W I E reisadvies gaat even, BuZa of het Calamiteitenfonds ?

  BuZa spreekt (weer) voor zijn beurt (of is het calamiteitenfonds er al uit maar weet de reiswereld dit nog niet ?).

Vorige bericht

Reisagentendag Efteling, April 2010

Volgende bericht

HI beëindigt contract met Disneyland Paris

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.