Nieuws

Airlines roepen Spaanse overheid op tot noodtoestand

Leden van de IACA waaronder TUI en Thomas Cook, (International Air Carrier Association) hebben de Spaanse overheid opgeroepen om de noodtoestand uit te roepen, omdat luchthavenpersoneel van plan is om 22 dagen te gaan staken in het hoogseizoen vanwege de dreigende privatisering van 49% van de Spaanse vliegdienst AENA. Het personeel verwacht hierdoor dat er veel ontslagen zullen vallen. Sylviane Lust, algemeen directeur IACA: ‘Vliegmaatschappijen en hun passagiers zijn ernstig gedupeerd door de laatste wilde staking van de luchtverkeersleiders in Spanje. Vooral nu veel toeristen Spanje als bestemming hebben gekozen vanwege de onrust in de Noord-Afrikaanse bestemmingen, zouden dergelijke acties desastreus zijn voor het toch al in moeilijkheden verkerende land’. De stakingsdagen vallen in de paas- en zomervakantie.

© 2011, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

1 Comment

  1. Renata van Tuijl
    11 maart 2011 at 19:47

    Hier wordt je dus echt niet vrolijk van… zeker niet als je net een aantal Iberia tickets hebt geboekt. Nou hopen maar op het beste..

Vorige bericht

Cruiseschepen zetten zich schrap voor tsunami

Volgende bericht

‘Oad kan een eigen airline runnen’

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.