Nieuws

Overname: American Express GBT wil Hogg Robinson Group inlijven

American Express Global Business Travel (GBT) heeft aangekondigd Hogg Robinson Group (HRG) PLC, een wereldwijd B2B-servicesbedrijf dat gespecialiseerd is in reismanagement, te gaan verwerven. De overname is onder voorbehoud van antitrust- en andere wettelijke goedkeuringen en wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2018 afgerond.

Zowel American Express GBT als HRG hebben de afgelopen jaren aanzienlijk geïnvesteerd in mensen en technologie. De combinatie van beide bedrijven biedt klanten en reizigers een uitgebreider aanbod van reismanagementproducten en -diensten. Met de overname wil American Express het mogelijk maken om twee geavanceerde reistechnologie- en ontwikkelingsplatforms te combineren om betere producten en services te creëren voor klanten en reizigers.

“De complementaire geografische voetafdruk van elk bedrijf vergroot de wereldwijde schaal en het bereik van onze activiteiten, waardoor we efficiënter kunnen zijn op een best-in-class platform en de groei kunnen versnellen. De technologische roadmaps van beide bedrijven vormen een krachtig platform om toekomstige innovatie te stimuleren. We zullen een superieure klant- en reizigerservaring bieden door middel van volledig geïntegreerde oplossingen voor zakenreismanagement, waaronder producten voor reservering en kostenbeheer”, aldus Doug Anderson, Chief Executive Officer van American Express GBT.

David Radcliffe, Chief Executive Officer HRG: “Deze transactie betekent een goede deal voor aandeelhouders en belanghebbenden. Ik ben bijzonder verheugd over en gesterkt door de geruststelling van American Express GBT dat zij het beste talent en de beste technologie van beide organisaties gaan gebruiken om een ​​toonaangevende organisatie van wereldklasse te creëren, die voordelen oplevert voor zowel onze klanten als onze collega’s en leveranciers.”

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Disneyland Paris: plannen nieuwe Marvel gethematiseerde attractie

Volgende bericht

Waarschuwingsniveau Mount Agung (Bali) verlaagd

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.