Nieuws

American Express Global Business Travel vormt joint venture met Kanoo Travel

American Express Global Business Travel (GBT) heeft een definitieve overeenkomst gesloten voor de aankoop van een meerderheidsaandeel in Kanoo Travel, één van de grootste zakenreisnetwerken in het Midden-Oosten. GBT gaat een joint venture vormen met moederbedrijf YBA Kanoo Group om reis- en eventmanagementdiensten aan klanten in het Midden-Oosten te bieden.

Kanoo Travel, al jarenlang een belangrijk lid van GBT’s wereldwijde netwerk van reispartners, is actief in de Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië, Qatar, Bahrein en Oman. De transactie is onder voorbehoud van wettelijke goedkeuringen en gebruikelijke voorwaarden en wordt naar verwachting in Q4 2019 of begin Q1 2020 afgerond. GBT krijgt 65% van de nieuwe joint venture, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Dubai, in handen, inclusief het management en de operationele controle over de onderneming en haar 539 werknemers. Het resterende belang van 35% in de joint venture komt in handen van YBA Kanoo Group.

Gerespecteerd
Elyes Mrad (GBT’s Managing Director, International): “Kanoo Travel is al jarenlang een vertrouwde partner van GBT in de regio en is bekend bij en wordt gerespecteerd door veel van onze klanten. De oprichting van de joint venture zal de manier waarop we deze klanten en hun reizigers bedienen verbeteren, door Kanoo’s regiospecifieke expertise te combineren met de ondersteuning van GBT’s wereldwijde schaal en technologie.”

Profiteren
Nabeel K. Kanoo (President van Kanoo Travel): “GBT’s wereldwijde klanten, waarvan wij er al velen bedienen, profiteren dankzij deze joint venture van een consistenter wereldwijd aanbod. Onze eigen klanten in het Midden-Oosten profiteren op de lange termijn van toegang tot GBT’s totale ecosysteem voor reizen en onkosten, eigen technologie en wereldwijd bereik. Onze mensen zijn ook enthousiast over de mogelijkheden die deel uitmaken van het herkenbaarste zakenreismerk ter wereld met zich meebrengt.”

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

TUI fly: 15-inch MacBook Pro niet toegestaan aan boord

Volgende bericht

Luchthaven Hongkong geblokkeerd: alle vluchten geannuleerd

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.