Nieuws

Amerika meest favoriet voor huurauto

Amerika is bij 17% van de Nederlanders favoriet als vakantieland om met een huurauto doorheen te rijden. Dit blijkt uit de enquête onder ruim 2000 bezoekers aan de stand van Sunny Cars tijdens de recente Vakantiebeurs. Na Amerika volgt Spanje met 11,5%. Maar ook Zuid-Afrika en Canada scoorden met 6,3% en 5,7% hoog op de vraag ‘in welk land zie jij jezelf rondrijden in een Sunny Car’. Volgens Hans Knottnerus, General Manager bij Sunny Cars voor Nederland en België, is dit een bevestiging van het steeds verder groeiende aandeel van Amerika als bestemming. ‘Al een aantal jaren zien wij een gestage groei op deze bestemming. Deze enquête bevestigt dit nog eens duidelijk. Amerika blijft bij uitstek een land om met een huurauto te gaan verkennen. Overigens een trend die we bij steeds meer landen tegenkomen. Ook in Spanje of in Italië wil de consument meer op ‘ontdekkingsreis’ gaan. Het grote aantal geretourneerde enquêteformulieren geeft, net als bij ander onderzoek dat we recent gehouden hebben, weer aan dat autohuur een onlosmakelijk onderdeel aan het worden is bij het maken van vakantieplannen’, aldus Knottnerus. Een andere opvallende conclusie uit de enquête is dat landen met een goede infrastructuur bij de consument duidelijk de voorkeur hebben. Bestemmingen in Zuid-Amerika of Azië scoorden beduidend lager op het verlanglijstje van de consument.

© 2011, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Vrij Uit: € 100 cadeaucheque bij Center Parcs boeking voor klant

Volgende bericht

Schrijf je in voor het TravelPro Reisagent-event!

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.