Nieuws

ANVR en Air New Zealand bereiken akkoord

Onlangs heeft de ANVR op verzoek van verschillende leden contact gezocht met Air New Zealan (NZ), omdat de luchtvaartmaatschappij op basis van een onjuiste interpretatie van de wettelijke regels een restitutie weigerden aan de ANVR-leden. Deze gevallen hadden onder meer betrekking op tickets waarvan één of meerdere vluchten waren geannuleerd en waarbij een andere luchtvaartmaatschappij als ‘feeder’ optrad voor een vlucht van Air New Zealand buiten de EU en deze feeder een niet communautaire luchtvaartmaatschappij was; bijvoorbeeld AMS-EK-DXB-NZ-AKL.

​Ondanks dat NZ er nog steeds ervan overtuigd is dat deze luchten niet onder verordening EU 261/2004 vallen, is de airline bereid een uitzondering te hanteren op hun restitutiebeleid voor alle ANVR leden. IATA-leden die NZ (086) tickets hebben uitgegeven waarop tot dusver geen restitutie heeft plaatsgevonden (of werd geweigerd) kunnen via NZ Sales (europe.salessupport@airnz.co.nz) een zogenaamde ‘waivercode’ aanvragen waardoor de refund alsnog zal worden uitgevoerd. De sales afdeling van NZ kan eveneens meer informatie verstrekken over de te volgen refund procedure

 

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Vorige bericht

Laat van je horen! Vul de lezersenquête 'Reisbranche koste wat kost redden' in

Volgende bericht

Lees nu de vernieuwde, digitale én interactieve TravelPro 30 van 24 juli 2020

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."