Nieuws

ANVR erkent Nederlandse Calamiteitenverzekering

Reisbrancheorganisatie ANVR erkent de Nederlandse Calamiteitenverzekering voor Reizigers (NCV) als volwaardige voorziening in geval zich een calamiteit voordoet tijdens een vakantie. De verzekering zorgt er voor dat de consument geen schade leidt als een reisorganisator zijn verplichtingen niet kan nakomen als gevolg van een (dreigende) calamiteit.

Extra kosten die uit bepaalde situaties voortvloeien worden vergoed, omdat de vakantiereis bij een calamiteit moet worden aangepast of soms zelfs afgebroken. Dit kan gebeuren als gevolg van molest (burger-oorlog, opstand, oproer, terrorisme, rellen) of door een natuurramp (orkaan, tsunami, vulkaanuitbarsting, overstroming, aardbeving, bosbrand) die in de betreffende periode zeer ongewoon is op de bestemming.

Frank Oostdam, voorzitter/directeur ANVR: “Met de NCV is er een alternatief voor het Calamiteitenfonds. Zeker voor niet-Nederlandse bedrijven die het lidmaatschap van de ANVR willen, kan dit handig zijn. Zij kunnen zo bij een calamiteit de consument een vergelijkbare, alternatieve voorziening bieden.”

De ANVR verplicht haar leden sinds 2001 een dergelijke regeling voor pakketreizen te treffen. Tot nu toe bood het Calamiteitenfonds als enige de mogelijkheid om te voldoen aan deze verplichting, maar met de Nederlandse Calamiteitenverzekering voor Reizigers is er nu een alternatief (www.nederlandsecalamiteitenverzekering.nl).

© 2014, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Lastminute-reizen bestaan nauwelijks meer

Volgende bericht

Eliza was here breidt aanbod uit

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."