CoronavirusNieuws

ANVR: geen reizen aanbieden tot eind april

“Voor reizen vanaf 1 mei geldt in veel gevallen dat binnenkort de restantbetaling moet worden voldaan door de klant. Dat kan leiden tot ingewikkelde situaties”, aldus Frank Oostdam (directeur ANVR). De brancheorganisatie adviseert haar leden tot eind april geen vakantiereizen aan te bieden.

Reeds geboekte reizen tot die datum zouden moeten worden geannuleerd. Mede gezien de nieuwe beperkende maatregelen die door de Nederlandse overheid zijn opgelegd op maandag 23 maart jl. is het niet goed mogelijk tot tenminste 30 april aanstaande vakanties uit te voeren.

“We zijn als ANVR in constant overleg met diverse partijen, zoals overheid, airlines, luchthavens en onze Europese zusterorganisaties. Op basis daarvan zijn we tot de conclusie gekomen dat vakantiereizen tot deze datum helemaal niet meer kunnen worden uitgevoerd. Deze reizen moeten dan worden geannuleerd en klanten hebben dan natuurlijk recht op een Corona-voucher met SGR-dekking”, zegt Frank Oostdam, voorzitter van de ANVR. “Voor reizen tot deze datum vragen we in dat geval ook geen restantbetalingen meer”. In de loop van de derde week april evalueert de ANVR de situatie en komt zo nodig met een aangepast, nieuw advies.

Reizen met vertrekdatum vanaf 1 mei 2020
Op dit moment kunnen we nog met onvoldoende zekerheid zeggen of reizen met vertrekdatum vanaf 1 mei 2020 kunnen worden uitgevoerd. We raden reisorganisaties aan contact op te nemen met hun klanten om te bekijken wat de beste oplossing is in hun specifieke situatie.
“Voor deze reizen vanaf 1 mei geldt in veel gevallen dat binnenkort de restantbetaling moet worden voldaan door de klant. Dat kan leiden tot ingewikkelde situaties. De algemene regel is dat als je voor later dit jaar een vakantie hebt geboekt, je zes weken voor vertrek gewoon je resterende reissom moet betalen. Zolang deze reis tenminste niet door de touroperator is geannuleerd. Vaak kan het dan beter zijn de reis om te boeken naar een latere datum. ANVR-reisondernemingen zullen hun klanten daarover graag adviseren”, aldus Oostdam.

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

26 en 29 maart laatste KLM-vluchten vanuit Panama

Volgende bericht

Update - Alltours annuleert reizen tot en met 30 april 2020

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.