Nieuws

ANVR waarschuwt reizigers

anvrFrank Oostdam, directeur ANVR: “Het boeken van reizen via internet is een goede zaak. Maar genoemde voorbeelden geven wel aan dat de klant goed moet opletten bij wie hij boekt en aan wie hij vervolgens betaalt. Wij adviseren de consument daarom altijd zijn reis of vakantie te boeken via een ANVR-reisonderneming. ANVR-ondernemingen zijn namelijk verplicht zich aan te sluiten bij SGR of een soortgelijke verzekering af te sluiten.”
 
Het gaat om websites waarop de consument niet rechtstreeks zijn reis kan boeken, maar van daaruit wordt geleid naar websites waar hij pas de daadwerkelijke boeking kan maken en om bedrijven die geen garantie geven in geval het bedrijf failliet gaat.
 
In geval van faillissement van een internetbedrijf dat w

© 2010, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Stena Line

Volgende bericht

Kenia kiest voor BuroSix

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.