Nieuws

Aruba verwelkomde ruim 500.000 bezoekers

Deel dit artikel

Aruba verwelkomt al geruime tijd bezoekers uit heel de wereld, waaronder Nederland. Toeristen weten het one happy island, bekend om de mooiste stranden en de meeste zonuren in het Caribisch gebied, ongerepte natuur, talloze toonaangevende restaurants en de Arubaanse gastvrijheid, in toenemende mate weer te vinden.

In 2021 strijken vanaf januari t/m augustus ruim 500.000 reizigers op de befaamde Arubaanse stranden neer.

Steeds meer Nederlanders op Aruba
Ook onze landgenoten vieren graag vakantie op Aruba. Aruba staat voor Nederlanders vanaf half mei weer op code geel en dit jaar zijn t/m augustus bijna 20.000 (19.898) bezoekers op het eiland geweest. In de afgelopen zomermaanden vieren zelfs meer Nederlanders vakantie op het one happy island dan in 2019. Het betreft hier een stijging van respectievelijk 38.7% in juli (5.091 bezoekers) en 36.6% in augustus (4.411 bezoekers). Nederland is daarbij de enige markt waar in de zomermaanden t.o.v. 2019 een stijging te zien is.

Hoogste vaccinatiegraad binnen het Koninkrijk
75% van alle inwoners vanaf 12 jaar hebben een eerste vaccinatie tegen COVID-19 gekregen. 70% van alle volwassenen zijn volledig ingeënt tegen COVID-19. Hiermee heeft Aruba de hoogste vaccinatiegraad binnen het Koninkrijk.

“Na een lange en uitdagende periode zijn wij verheugd om zulke mooie bezoekersaantallen te zien. Met gedegen gezondheids- en veiligheidsmaatregelen bieden wij alle reizigers een veilige en onbezorgde vakantie op het One happy island aan zonder in te boeten op de uitgelaten sfeer, topservice en natuurlijke schoonheid waar het eiland om bekendstaat. Aruba is de ideale plek om de alledaagse beslommeringen achter je te laten. Met recht Your happy place,” aldus Ronella Croes, CEO van de Aruba Tourism Authority.

Kijk voor meer informatie omtrent alle gezondheids- en veiligheidsmaatregelen op Aruba.com.

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

TUI Experience Fuerteventura van start

Volgende bericht

Corendon Airlines met nieuwe bestemmingen vanaf Airport Weeze

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."