Nieuws

Bedrijf doet bod van $ 2,5 miljard om Malaysia Airlines

Het Maleisische bedrijf Golden Skies Ventures (GSV) heeft een bod ingediend van $ 2,5 miljard om Malaysia Airlines over te nemen. GSV heeft het bod een maand geleden gedaan. Dat melden meerdere internationale media.

GSV, opgericht door onder andere voormalig functionarissen van Malaysia Airlines, is in gesprek met private equity-bedrijven voor aanvullende financiering. Het bedrijf zei dat het het grootste deel van de huidige schuld van de luchtvaartmaatschappij zou absorberen als onderdeel van een overname.

“Malaysia Airlines is nog steeds een levensvatbare onderneming. We zeggen bij deze toe dat we de 13.000 medewerkers niet zullen ontslaan en we zullen de luchtvaartmaatschappij niet ontmantelen”, aldus Ravindran Devagunam (adjunct-directeur GSV). Indien haar bod wordt aanvaard, verwacht GSV binnen drie jaar winst te maken.

Malaysia Airlines werd opgericht in 1947, is lid van de luchtvaartalliantie oneworld en vliegt op zo’n 60 bestemmingen. De airline kampt met grote verliezen, onder andere door de grote concurrentie. Daarnaast kreeg het te maken met verschrikkelijke rampen. Zo verdween de MH370 in 2014 van de radar en werd de MH17 neergeschoten.

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Registratiemogelijkheid voor gestrande reizigers via bijzonderebijstandbuitenland.nl wordt stopgezet

Volgende bericht

Corendon: zomerboekingen verschuiven naar het najaar

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.