Nieuws

Bekende Rotterdammers ‘openen’ legendarisch HAL-schip

‘De Rotterdam’ -het voormalige vlaggenschip van de Holland America Line en het grootste passagiersschip dat ooit in Nederland werd gebouwd- is sinds gisteren open voor publiek. Ter gelegenheid van de openstelling klonk gisteren in de Rotterdamse haven de hoorn om het schip symbolisch leven in te blazen. Verschillende bekende Rotterdammers –waaronder Bram Peper, Gerard Cox, Yvonne Keeley en Nelli Cooman- ‘openden’ vervolgens het schip door een speciale ‘openingswalk’ over de gangway. Dertig kinderen van de naast het schip gelegen basisschool De Globetrotter gooiden met serpentines. Ook kleurde de stad Rotterdam gisteren toepasselijk geel: de kleur van de bies van het schip. Honderden gigantische ballonnen van 1,5 meter doorsnede sierden de route vanuit de stad naar het schip en duizenden fietszadelhoesjes waren verspreid met de tekst: ‘Op de Rotterdam zit je lekkerder’. Onno van den Brink, directeur Rederij de Rotterdam over de feestelijke opening: ‘Het schip zoals het nu is opgeleverd, is minimaal zo goed als toen het nieuw was. Bij de renovatie is oog voor detail geweest zonder concessies te doen aan kwaliteit. Het oorspronkelijke karakter is bewaard gebleven. Daarnaast is het compleet uitgerust met de hedendaagse techniek. Het is een oud schip in een nieuw jasje. Ik heb er alle vertrouwen in dat het schip een commercieel succes gaat worden. Ook internationaal.’ Kaarten voor tours over het schip zijn verkrijgbaar op de kade bij het schip, bij het Spido-ticketoffice en via www.derotterdam.com.

© 2010, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Nieuwe boekbare website Holland International

Volgende bericht

Verkeersbureau Cuba lanceert Nederlandse website

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.