CoronavirusNieuws

Bentour gaat vakanties naar Turkije uitvoeren ondanks oranje reisadvies

De van oorsprong Zwitserse touroperator Bentour die in onder andere Duitsland reizen aanbiedt naar Turkije, gaat ondanks het oranje reisadvies in Duitsland voor Turkije starten met het uitvoeren van de reizen. Wie niet naar Turkije wil, kan kosteloos annuleren.

Ondanks dat veel Europese landen hun reisadviezen hebben aangepast voor elkaar, staat het reisadvies voor Turkije nog tot afgrijzen van veel reisondernemers nog steeds op oranje. “We zijn teleurgesteld over deze beslissing”, aldus Mehmet Ersoy (minister van Toerisme van Turkije) tijdens het openingsevenement ‘Re Turkey’ dat afgelopen weekend plaatsvond in Antalya. “In ieder geval heeft de toeristenindustrie in Turkije er alles aan gedaan om reizigers een veilige vakantie te garanderen. En medische zorg in Turkije is ‘eerste klas’.”

Ook Deniz Ugur (algemeen directeur van Bentour Reisen), is overtuigd van het verhaal van de Turkse minister van Toerisme. Ondanks het oranje reisadvies (alleen noodzakelijke reizen) heeft Bentour bestaande boekingen niet geannuleerd, maar laat hij Duitsers naar Turkije reizen als ze dat willen. Zo niet, dan kunnen klanten kosteloos annuleren.

De procedure is mogelijk omdat de organisator in Zwitserland is gevestigd, niet afhankelijk is van Duitse KfW-leningen en ook in Zwitserland verzekerd is tegen aansprakelijkheid. Volgens de algemeen directeur van Bentour kunnen toeristen momenteel genieten van een bijna perfecte vakantie in Turkije. “De hygiëne in de grote hotels is TÜV-getest, de resorts bijna leeg, de service eersteklas en Covid-19 getraind. Ik zou er op elk moment met mijn eigen familie op vakantie gaan als ik tijd had”, zei Ugur.

Volgens de algemeen directeur krijgt Bentour van steeds meer toeristen die hun vakantie geannuleerd zien worden door andere touroperators aanvragen om alsnog naar Turkije te kunnen. “We vliegen elke dag vakantiegangers samen met Sun Express naar Antalya.” Hij laat weten dat het in Turkije nu mogelijk is om voor vertrek voor 20 euro getest te worden op Corona voor vertrek in Antalya. De test duurt vijf minuten en het resultaat is na zes uur beschikbaar. Ugur is van plan deze test ook in de hotels aan te bieden.

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

1 Comment

  1. 23 juni 2020 at 17:40 — Beantwoorden

    Mooi zo’n bericht dat je kosteloos kan annuleren, maar als je niet te bereiken bent en niet reageert op email, hoe dan?
    Melding in BUMA :
    DIESER VORGANG KANN NUR NOCH VOM VERANSTALTER STORNIERT WERDEN.
    Het is en blijft een bizarre tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Bloot op vakantie? Is daar vraag naar dan?

Volgende bericht

MSC onthult details komend winterseizoen

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.