Cruise ClassNieuws

Bleichrodt nieuwe voorzitter Dutch Cruise Council

De Dutch Cruise Council heeft op haar ledenvergadering afgelopen woensdag Nico Bleichrodt (Holland America Line) gekozen als nieuwe voorzitter. Hij volgt Norbert van der Glas (Princess Cruises) op, die twee jaar lang deze functie vervulde. Ook is besloten het bestuur uit de breiden van vijf naar zeven leden. In het bestuur zitten nu, naast Bleichrodt, vice-voorzitter Bart de Boer (Fred Olsen Cruise Lines), penningmeester Chris Mulder (Princess Cruises), secretaris Marlies Grent, Erik Schuffel (met ingang van 1 december manager bij MSC Cruises), Patrick Pourbaix (Costa Cruises) en Paul Nuyens (Seadream Yacht Club). Bleichordt verwacht dat de Nederlandse cruisemarkt de komende jaren nog meer kan groeien en ziet daar een belangrijke rol weggelegd voor de Dutch Cruise Council, die inmiddels twintig leden telt. ‘In de afgelopen jaren heeft de populariteit van de cruisevakantie een enorme vlucht genomen. In de Nederlandse markt constateerden wij groeipercentages van 44,3% in 2009 en 28,6% vorig jaar. De nieuwe cijfers over 2010 maken we in januari bekend. Voor volgend jaar verwacht ik nog meer vertrekken vanuit Nederland.’

Meer over de Dutch Cruise Council en cruises met het thema kids lees je in TravelPro nummer 36, die deze week verschijnt.

© 2010 – 2011, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Specials TravelPro #35: Kersttrips en tips & Egypte

Volgende bericht

Expeditie Cyprus 2010 ongekend succes

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.