CoronavirusNieuws

Boekingsmonitor: Groei VS, dieptepunt Australië en Nieuw-Zeeland

Deel dit artikel

De achterstand in boekingen gemaakt in november ten opzichte van dezelfde maand in 2019 bedroeg -40% . Dit is meer dan het dubbele van de achterstand in oktober, blijkt uit de ANVR-GfK Boekingsmonitor van november 2021. Ten opzichte van vorig jaar (2020) is wel sprake van meer dan het dubbele aantal boekingen maar in november 2020 zat Nederland in de tweede coronagolf.

Buiten Europa was sprake van een forse groei naar de VS; logisch sinds de opheffing van het inreisverbod begin november. Daarentegen waren de boekingen naar Australië en Nieuw-Zeeland zelfs nog onder het dieptepunt van 2020. In Europa werd alleen naar Denemarken meer geboekt dan in 2019. Wintersportbestemmingen als Frankrijk en Italië maar ook Tsjechië boekten bijna net zoveel reizigers als in 2019. De grootste terugval ten opzichte van 2019 is nog steeds UK/Ierland met -70%.

De GfK steekproef is gedaan onder meer dan 45.000 personen. Gevraagd wordt of men een boeking heeft gedaan, zo ja, naar welke bestemming en voor wanneer.

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Chantal van der Meer versterkt TUI salesteam

Volgende bericht

Bevestigd: Oostenrijk voert quarantaine in voor niet geboosterde Nederlanders

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.