Nieuws

‘Boeren willen Schiphol bezetten’

Deel dit artikel

Boze agrariërs willen op dinsdag 29 oktober opnieuw actievoeren door Schiphol te bezetten, omdat de luchthaven het grootste stikstofprobleem heeft. Aldus een bericht dat op social media/WhatsApp circuleert. De boeren zouden het idee hebben dat er niets zal veranderen na het massale protest van gisteren. Mocht de demonstratie op Schiphol niets opleveren, komt er een derde protest.

“Boeren zijn bij Schiphol aan het verkeerde adres als zij ervoor kiezen acties te gaan voeren bij de luchthaven”, zo meldt de luchthaven in een verklaring. Volgens Schiphol heeft de luchtvaart met minder dan twee procent een kleine bijdrage aan de stikstofdepositie in Nederland. De landbouwsector is de grootste stikstofvervuiler, volgens het RIVM is de sector verantwoordelijk voor 46 procent van de uitstoot. Bij de gemeente Haarlemmermeer, waar Schiphol onder valt, is nog geen melding binnengekomen van een boerenprotest. ,,Ze mogen demonstreren, maar moeten dat wel melden. Zodra we weten wat de boeren van plan zijn, kunnen we passende maatregelen nemen”, zegt de woordvoerster van de burgemeester tegen het AD.

 

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Video - Filipijnen vrolijkt regenachtig Amsterdam op

Volgende bericht

Eerste vliegtuig Transavia in Amman feestelijk onthaald

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."