CoronavirusNieuws

Boost voor Engelse reissector: versoepelingen voor gevaccineerde en niet volledig gevaccineerde reizigers

Deel dit artikel

De Britse overheid heeft vandaag bekendgemaakt dat het versoepelingen gaat doorvoeren voor zowel gevaccineerde als niet volledig gevaccineerde reizigers. Zo hoeven volledig gevaccineerden binnenkort geen coronatest meer te doen.

Volledig gevaccineerde reizigers die naar Engeland willen, hoeven met ingang van 4 februari geen coronatest meer te doen en alleen nog maar een Passenger Locator Form (PLF) in te vullen. Dat heeft de Britse overheid vandaag bekendgemaakt.

‘De veranderingen die vandaag zijn aangekondigd, betekenen dat het Verenigd Koninkrijk een van de meest vrije grenzen in heel Europa heeft, naast de meest open economie en samenleving’, zo schrijft de overheid zelf in een persbericht. Daarnaast wordt benadrukt dat de vereenvoudiging van de reisregels goed nieuws is voor gezinnen die tijdens de schoolvakanties naar het buitenland willen reizen en bovenal goed nieuws voor de reisindustrie.

‘Vanaf 11 februari hoeven personen die niet volledig zijn gevaccineerd, alleen nog een pre-departure test en een PCR-test te doen op of vóór dag 2 nadat ze in het VK zijn aangekomen, en moeten ze het vereenvoudigde PLF-formulier invullen. Ze hoeven bij aankomst niet in zelfisolatie te gaan, bij een positief resultaat moet dit wel’, aldus de overheid. Lees hier welke maatregelen nu van toepassing zijn voor reizigers die Engeland willen bezoeken. Schotland, Wales en Noord-Ierland beslissen over hun eigen coronabeleid, maar volgen vaak wat Engeland doet.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Samenwerking voor Voigt Travel en USP Marketing

Volgende bericht

"Testmaatregelen hebben corona nooit tegengehouden en reissector alleen maar schade berokkend"

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.