Nieuws

Brazilië: de nieuwe winterzonbestemming bij Corendon

Corendon start vandaag met de verkoop van vakanties naar het bruisende Brazilië. Vanaf november 2019 vliegt Corendon in circa tien uur naar Natal; de aan de oostkust gelegen hoofdstad van de Braziliaanse deelstaat Rio Grande do Norte.

Brazilië is de eerste Zuid-Amerikaanse vakantiebestemming van Corendon. Ook is dit de eerste verre bestemming waar Corendon Dutch Airlines zelf heenvliegt.  Steven van der Heijden (CEO Corendon): “We zijn erg trots dat we Brazilië kunnen lanceren als onze nieuwste winterzonbestemming. Om onze klanten meer keuze te bieden in de winter, hebben wij deze parel van een bestemming toegevoegd. Naast de uitgestrekte witte stranden en een gemiddelde temperatuur van 30 graden gedurende de Nederlandse wintermaanden, biedt Brazilië de vakantieganger ook prachtige natuur, een bruisend nachtleven en een heerlijke keuken.”

Natal is gelegen in het uiterste noordoosten van Zuid-Amerika, direct aan de Atlantische Oceaan. Met gemiddeld zo’n 300 dagen met meer dan 10 zonuren per dag is het een populaire plek om vakantie te vieren voor zowel de toerist als de Braziliaan zelf. “Niet gek dus dat je hier ook de meest toeristische plaats van de regio vindt, de provinciehoofdstad Natal. In deze regio is zoveel te zien en te doen, van kilometerslange stranden en uitgestrekte duingebieden tot kleine en gezellige badplaatsen als Pipa en Tibau do Sul. Er zijn klassieke gebouwen uit de koloniale tijden, maar ook vele shopping malls en lokale markten. Met ook nog een Hollands tintje, want in de 17e eeuw was Natal ruim twintig jaar een belangrijke handelspost die onder controle stond van de Nederlandse VOC.”

Accommodaties
De vijftien accommodaties die Corendon in Brazilië aanbiedt, liggen in de plaatsen Pipa, Ponta Negra, Natal en Tibau do Sul. Ze hebben allemaal prachtige zandstranden. De kustweg in dit gebied, de Via Costeira, is maar liefst negen kilometer lang en loopt langs een ongerept tropisch strand waar elke vakantieganger zijn strandhart kan ophalen. Pipa is een kleurrijk surfdorp met betoverende stranden, omgeven door groene kliffen. Ponta Negra heeft spectaculaire duinen, een gezellige boulevard en een swingende Braziliaanse sfeer. Natal staat bekend als dé plek voor een kosmopolitische strandvakantie. Tibau do Sul wordt gekenmerkt door een hagelwit strand, frisgroene kokospalmen en fantastische zonsondergangen. Corendon biedt in Brazilië diverse excursies aan; van avontuurlijke boottochten tot zinderende Braziliaanse avonden.

Eigen vloot
Brazilië is de eerste verre bestemming die Corendon aandoet met haar eigen vliegtuigen. Van der Heijden: “Tijdens de vlucht wordt na ongeveer zes uur een tankstop gemaakt in Banjul, Gambia. Na deze stop vliegen we door naar Brazilië. De totale vluchtduur bedraagt tien uur.” Brazilië is niet de eerste verre bestemming van Corendon. In samenwerking met KLM biedt Corendon ook vakanties aan naar onder andere Bali, Bonaire, Curaçao en Thailand.

De vakanties zijn vanaf vandaag boekbaar op www.corendon.nl/brazilie. Ook zusteronderneming Stip Reizen biedt diverse vakanties aan naar Brazilië. Meer informatie over deze prachtige bestemming is te vinden op www.corendon.nl. Een negendaagse vakantie naar Brazilië inclusief retourvlucht, transfer en ontbijt is te boeken vanaf 699 euro per persoon. Een negendaagse all inclusive reis is al boekbaar vanaf 899 euro.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

R.I.P. Vakantiebeurs?

Volgende bericht

Marc van Rijsingen naar Bonanza

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."