Nieuws

Breaking: ‘Kaping’ op Schiphol loos alarm – per ongeluk op verkeerde knop gedrukt

Tako Trager (Sales Manager Air Europa) heeft tegenover TravelPro bevestigd dat de situatie rondom een vermeende kaping op Schiphol loos alarm is. “Het is onder controle.”

“Zover ik weet is er per ongeluk een verkeerde knop ingedrukt waardoor alarminstanties zijn ingeschakeld”, aldus Trager. “Het is loos alarm, er is niks aan de hand. Ik weet niet hoe snel ze het kunnen oplossen, maar het is onder controle. Eerst moeten alle protocollen worden afgewikkeld.” Trager laat weten dat het ook niet om een oefening ging, waarover onder meer werd gespeculeerd op social media.

Ook de officiële kanalen van Air Europa beginnen te melden dat de melding per ongeluk is geactiveerd. Het vliegtuig waar alles om draaide was vlucht UX 1094 die zou vertrekken naar Madrid.

De Koninklijke Marechaussee laat via Twitter weten dat passagiers en crew veilig van boord zijn. “Onderzoek ter plaatse duurt nog voort.”

 

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

BREAKING: Verdachte situatie aan boord vliegtuig Schiphol

Volgende bericht

Toerisme Duitsland groeit bovengemiddeld snel

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.