NieuwsPush notificatieSticky

BREAKING: Kuoni verder als Tenzing Travel (video)

Het merk Kuoni verdwijnt het komende jaar van de Nederlandse markt en gaat verder als Tenzing Travel, dat heeft Hans de Wilde (directeur Kuoni) bekend gemaakt in een exclusief interview met TravelPro. “Voor ons is dit de volgende stap in de ontwikkeling van het bedrijf. Het gaat hier heel erg goed en daarom hebben we met het oog op de toekomst gekozen voor een nieuwe merknaam”, aldus De Wilde.

‘‘Voor de rebranding gaan we de tijd nemen. De licentie voor het merk ‘Kuoni’ eindigt pas volgend jaar. Vanaf eind augustus gaan we in de loop van een jaar langzaamaan rebranden van Kuoni naar Tenzing Travel. Het eerste half jaar zullen we gaan werken met een transitie-logo waarop staat ‘Kuoni wordt Tenzing Travel’ dat we overal zullen gebruiken. De eerste maanden richten we ons vooral op alles intern en op de reisbureaus en vanaf december gaan we ons ook op de B2C richten. Vanaf het moment dat de gidsen voor het seizoen 2015-2016 uitkomen zal de naam Kuoni helemaal zijn verdwenen.’’

“De naam ‘Tenzing’ komt van Tenzing Norgay, de Nepalese gids en sherpa van Edmund Hillary, de Nieuw-Zeelander die als de top van de Mount Everest bereikte in 1953. Wij vinden het belangrijk dat er een mooi verhaal achter de merknaam zit. Zonder Tenzing had Hillary nooit de top bereikt, want Tenzing heeft de reis voorbereid, kende de route en heeft Hillary geholpen om problemen te overwinnen. Wij hebben ons daardoor laten inspireren en gezegd: wij willen de Tenzing, de gids zijn voor onze klanten.”.

‘‘Met dit nieuwe merk kunnen we naar de toekomst toe veel meer. Wij willen de meest toonaangevende reisorganisatie zijn op het gebied van verre reizen. Dat betekent niet dat wij de grootste willen zijn. Ik heb het over kennis, innovatie, kwaliteit en klanttevredenheid. Als je kijkt naar de offerte tool die we hebben, de reisdocumenten, wat we doen op het gebied van kennis- en conceptontwikkeling zijn we goed bezig. Wanneer mensen vragen naar een goede reisorganisatie voor verre reizen dan moet Tenzing Travel worden genoemd. Ik wil een goede, kwalitatieve verre reizen organisatie zijn die stabiel, winstgevend en toonaangevend is en ook gericht is op continuïteit…en waar zowel de medewerkers, de reisbureaus als de klanten elk op hun eigen manier toch wel een beetje trots op zijn’’, aldus De Wilde.

De Wilde is niet van plan iets aan de strategie te veranderen, maar laat weten versneld verder te gaan met een aantal pijlers binnen de strategie. De Wilde: “Wij werden nog teveel gezien als een generalist, terwijl wij concurreren met specialisten. Met Tenzing Travel willen we meer specialisme uitstralen per bestemming en daarom krijgt iedere bestemming ook een eigen label (Tenzing Travel America, Tenzing Travel Africa, Tenzing Travel Asia, Tenzing Travel Down Under, Tenzing Travel Caribbean en Tenzing Travel Latin America) met een eigen kleur, een eigen Business Unit waar alle kennis zit en een eigen website (met een eigen kleurstelling en eigen look & feel). Daarmee kunnen we heel sterk op bestemmingsniveau een bepaalde positionering innemen. We gaan de bestemmingen en daarmee ook de brochures meer splitsen, zo krijgt Azië bijvoorbeeld twee brochures”. Het volledige interview met Hans de Wilde is te lezen in TravelPro 17 die donderdag 21 augustus verschijnt.

© 2014, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

9 Reacties

 1. 21 augustus 2014 at 09:03

  Mooie nieuwe naam, voor een mooi product

 2. 20 augustus 2014 at 15:14

  Een goed gekozen naam. Klinkt avontuurlijk èn betrouwbaar. Volgens mij precies wat jullie zijn. Heel veel succes!

 3. 20 augustus 2014 at 15:04

  Gefeliciteerd en succes. Goede naam.

 4. 20 augustus 2014 at 15:01

  Van harte succes met de vernieuwing. Met die naam en de gedachtengang achter elke van de verschillende producten is succes verzekerd. All the best for the future!

 5. Femy Sestu
  20 augustus 2014 at 14:45

  Bijzondere naam en mooie gedachte achter deze gekozen naam.
  Succes!

 6. Betty Derks-van der Wal
  20 augustus 2014 at 14:43

  Prachtige naam, veel succes ermee!!!!

 7. Ans Sleegers
  20 augustus 2014 at 14:40

  Gefeliciteerd. Naam klinkt al goed

 8. Jeroen Noppen
  20 augustus 2014 at 14:31

  Mooie naam! Goed gekozen.

  HEEL VEEL SUCCES!

 9. 20 augustus 2014 at 14:29

  Proficiat met de nieuwe naam en veel succes!

Vorige bericht

Reisadvies IJsland aangepast vanwege vulkaan

Volgende bericht

Column Jan Peeters (Travel360): Een reisindustrie topman...

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.