CoronavirusNieuws

Bulgarije: quarantaineplicht voor niet-gevaccineerde Nederlandse reizigers

Deel dit artikel

Reizigers uit Nederland mogen vanaf 29 juli 2021 Bulgarije alleen inreizen als ze volledig gevaccineerd zijn én op vertoon van met een negatieve PCR-test die niet ouder mag zijn dan 72 uur voor aankomst.

Reizigers die niet volledig zijn gevaccineerd en reizen met alleen een negatieve PCR-test, moeten na aankomst in Bulgarije 10 dagen in quarantaine. Een herstelbewijs wordt niet geaccepteerd.

Kinderen van 12-18 jaar kunnen met een negatieve PCR-test die niet ouder mag zijn dan 72 uur voor aankomst Bulgarije inreizen.

​”Dit is een uitermate teleurstellend besluit van de Bulgaarse overheid. Een paar dagen geleden dreigden ze hier al mee, maar ze hebben op dat moment toch besloten de Europese afspraken over reizen binnen Europa met een DCC te eerbiedigen. Nu passen ze dat besluit alsnog aan ten nadele van reizigers met een DCC op basis van een negatief testresultaat”, zegt Frank Radstake van de ANVR. “Dat is sowieso al een verkeerd signaal, en al helemaal op dit moment, nu het aantal besmettingen in Nederland razendsnel aan het dalen is.”

 

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

FTI: “Wij zien het aantal boekingen naar Turkije al langere tijd stijgen“

Volgende bericht

Eindhoven Airport verwacht in augustus ruim 3000 vluchten

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."