Nieuws

Calamiteit vastgesteld voor bosbranden Californië

Deel dit artikel

De Calamiteitencommissie heeft een calamiteit en uitkeringsvatbare situatie met ingang van 11 juli 2022 vastgesteld voor de bosbranden in Californië.

Reisorganisatoren die als gevolg van de situatie in Californië reizen moesten aanpassen of niet langer in staat waren deze uit te voeren kunnen zich melden bij het Calamiteitenfonds. De Calamiteitencommissie heeft naar aanleiding van de recente bosbranden Washburn fire en Oak fire nabij Yosemite National Park, Californië, Verenigde Staten de volgende besluiten genomen:

Deelnemers kunnen voor reizen die op 11 juli 2022 (brand Washburn) respectievelijk 22 juli 2022 (brand Oak) al waren aangevangen en die als gevolg van een of beide van deze bosbranden nabij Yosemite National Park niet volgens plan konden worden uitgevoerd de meerkosten van de noodzakelijke reisaanpassingen bij het Calamiteitenfonds claimen. De waarde van de niet geleverde reisonderdelen kan met de uitkering van het fonds worden verrekend.

Niet aangevangen reizen
Voor reizen met een vertrekdatum vanaf 11 juli 2022 (brand Washburn) respectievelijk 22 juli 2022 (brand Oak) geldt dat (de gevolgen van) deze beide bosbranden bij deelnemers verondersteld worden bekend te zijn. De gevolgen van deze natuurrampen vormen geen onverwachte en onvoorziene gebeurtenis meer die zich pas tijdens de reis manifesteert. Het is voor aanvang van de reis bekend. Het Calamiteitenfonds geeft hiervoor geen dekking. De deelnemer is daarom zelf voor de (correcte) uitvoering van de reisovereenkomst aansprakelijk.

Kijk hier voor meer informatie.

Author


Deel dit artikel

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Corendon haalt Jandino naar Side

Volgende bericht

NCL neemt Norwegian Prima in ontvangst

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.