Benno FriedbergBlogsNieuws

Column: De groeten

De wensen voor 2015 zijn nog niet gewisseld of ze verstomden al.

Duidelijk is het hoe fragiel onze rust echt is, maar ook of wij ons door extremisten in Frankrijk, Australië of de Oekraïne laten gijzelen. Natuurlijk heb ik begrip voor andermans gedachtengoed en voor uitingen die als beledigend worden opgevat. Maar hoe onprettig ook, we moeten ze respecteren. Maar geen uiting, hoe grievend ook, rechtvaardigt het vermoorden van onschuldigen. Verdraagzaamheid en het afwijzen van extremiteiten zijn nu eenmaal onze kernwaarden en daarvan wijken we niet.

En hierbij speelt ook de reisbranche een grote rol. Juist door het deelnemen aan reizen naar onbekende oorden komt men in contact met andere culturen en leren we elkaar kennen.  En alhoewel het met Facebook of Twitter lijkt dat de aardbol een dorp is, is dat niet het geval. Maar het reizen is onvoldoende, belangrijk is ook dat reizigers direct informatie krijgen over de bestemming en het leven daar. En alhoewel sommigen deze informatie al geven, geldt dat niet voor iedereen, ruimte voor betering.

Maar er was meer nieuws. Zo blijkt dat oud-eigenaren van OAD naar de rechter gaan over ‘Bijzonder Beheer’ van de Rabo. En alhoewel hun kansen op succes niet enorm zijn, zijn ze ook niet kansloos. Want de druk op de zorgplicht is toegenomen, een prima ontwikkeling. En verloren heeft Rabo al, want ook deze procedure is de zoveelste kras. Doping, Libor, derivatenproblemen en de bonusdiscussie. En dat voor een bank die een ‘aandeel’ in ons wil hebben.

Maar het is te simpel om alleen naar de Rabo te kijken, alle banken hebben zo een afdeling en daarbij nauwelijks oog voor hun klanten. Ik vraag mij dan ook af of banken zo niet die macht willen herstellen die zij zijn kwijtgeraakt. Wat ontbreekt zijn banken die echt aandelen in ons nemen.

Benno Friedberg
Friedberg & Mahn Advocaten N.V.
Koninginneweg 160
1075 EE Amsterdam
The Netherlands
Tel: +31 (0)20 6644121
Fax: +31 (0)20 6640129
Website: www.thelawyers.nl

© 2015, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Egypte-specialisten nemen Egypte.nl over

Volgende bericht

Oad lanceert dynamic packaging voor b2c

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.