Nieuws

Compensatie bij vertraging na overstap

AirportAan passagiers van een vlucht met rechtstreekse aansluitingen is compensatie verschuldigd wanneer hun vlucht met een vertraging van drie uur of meer op de eindbestemming arriveert. Het feit dat de vertraging van de oorspronkelijke vlucht de door het recht van de Unie vereiste drempels niet heeft overschreden, heeft geen invloed op het recht op compensatie. Dat heeft het Europees Hof van Justitie in Luxemburg dinsdag bekend gemaakt.

Passagiers hebben recht op een schadevergoeding van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij wanneer zij met een vertraging van drie of meer uur hun bestemming bereiken. Voorwaarde is wel dat de aanvullende vlucht een rechtstreekse aansluiting is. De compensatie is niet afhankelijk van de vraag of er sprake is van vertraging bij vertrek van de vlucht, zo benadrukt het Hof in Luxemburg. Het gaat erom of de aankomsttijd op de eindbestemming de grens voor een schadevergoeding overschrijdt.

© 2013, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Bom legt vliegverkeer Groningen plat

Volgende bericht

Nieuw schip en agentenkorting Color Line

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.