CoronavirusNieuws

Coronavirus: heel Italië op slot

Deel dit artikel

Italië breidt de maatregelen tegen het coronavirus uit tot het hele land, waaronder een verbod op openbare bijeenkomsten. Premier Giuseppe Conte zei dat de maatregelen, die op dinsdag in werking treden, nodig zijn om de meest kwetsbare mensen te beschermen.

Hij voegde eraan toe dat de burgers van Italië het beste thuis kunnen blijven. Het dodental van het coronavirus in Italië is maandag met 97 tot 463 gestegen. Het is het zwaarst getroffen land na China.

Wie zich toch op de weg zal begeven moet daar een goede reden voor hebben. Verplaatsen mag alleen om naar je werk te gaan of in verband met noodgevallen. Is er geen goede reden, dan loop je kans op een gevangenisstraf van drie maanden of een geldboete tot €200. De premier riep op tot verantwoordelijkheidsbesef. “Denk aan je geliefden, vooral aan je grootouders.”


Deel dit artikel
Vorige bericht

Premier Rutte: "Schiphol kan je natuurlijk niet stilleggen"

Volgende bericht

Israël ook op slot: "Gezondheid Israëliërs boven economie"

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.