Nieuws

Costa Cruises bestelt twee nieuwe generatie schepen

Costa Cruises heeft een order geplaatst voor twee nieuwe generatie cruiseschepen met de grootste gastcapaciteit ter wereld die elk met 2.600 hutten capaciteit hebben voor 6.600 passagiers. Het zijn tevens de eerste cruiseschepen die worden aangedreven door LNG, vloeibaar aardgas. Dit gas wordt aan boord opgeslagen en wordt gebruikt om op volle zee 100% vermogen op te wekken. Het gebruik van LNG, zowel op zee als in de haven, beperkt de uitstoot aanzienlijk.

De twee Costa schepen worden gebouwd door Meyer scheepswerf in Turku, Finland. De aflevering vindt plaats in 2019 en 2020. De order maakt deel uit van een miljardencontract met de twee Meyer scheepswerven in Turku (Finland) en Papenburg (Duitsland), inclusief de twee nieuwe schepen voor Aida Cruises.

“Deze schepen breiden de leidende positie van de Costa Group, marktleider in de grootste continentaal Europese markten, verder uit,” zegt Michael Thamm (CEO van de Costa Group). “Het miljardencontract met Meyer weerspiegelt onze strategie om continu te innoveren en onze gasten een ongeëvenaarde cruise-ervaring te bieden.”

© 2015, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Xiamen Airlines geeft boost aan passagiersaantallen

Volgende bericht

Lees TravelPro Webmagazine #3

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."