Om duurzaamheid in de regio aan te moedigen, is het Avila Beach Hotel op Curaçao vanaf deze maand gestart met een samenwerking met Eden Reforestation Projects.

Het hotel plant één boom in Haïti voor elke kamerovernachting die rechtstreeks via de website van Avila wordt geboekt. Bomen zijn essentieel voor de ecosystemen. Haïti is nu één van de meest ontboste landen ter wereld. Het hotel probeert terug te geven aan de natuur voor onze en toekomstige generaties op een Caribisch eiland dat regelmatig het slachtoffer is geworden van aardbevingen en orkanen.

Wat betekent dit aangaande de bomen?
Het Avila Beach Hotel heeft het hele jaar door een hoge bezettingsgraad en gemiddeld 35% van de hotelboekingen wordt rechtstreeks gereserveerd via de website van het hotel. Op www.avilabeachhotel.nl heeft het hotel een doel gesteld om jaarlijks 15.000 bomen bij te dragen. Elke keer dat er dus een boeking wordt gemaakt via de hotelboekingsmachine, zorgt het Avila Beach Hotel ervoor dat er een boom wordt geplant voor elke nacht die gasten in het hotel doorbrengen.

Eden Reforestation Projects
Eden Reforestation Projects is een 501c3 non-profit organisatie in de VS. Via hun netwerk van herbebossingspartners ter plaatse financieren zij boomaanplantingen in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië en Afrika. Eden plant meer dan 3.000.000 extra bomen per maand en plantte in 2019 al meer dan 250.000.000 bomen.