CoronavirusNieuws

De VNC wil 1,5 meter afstand aan boord van alle vluchten

Deel dit artikel

De Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC) heeft aan KLM laten weten het niet langer verantwoord te vinden voor cabinepersoneel om met volle machines te vliegen. “Wij stellen ons op het standpunt dat op alle vluchten die nu nog plaatsvinden de 1,5 meter regel wordt gerespecteerd. Daarnaast heeft de VNC grote zorgen over het blijven doorvliegen op JFK (New York), de brandhaard van Corona op dit moment”, aldus VNC.

VNC: “Over JFK hebben we daarom aan KLM gezegd dat het onverantwoord is dat deze bestemming nu nog zeven keer per week wordt aangevlogen, ondanks dat er nu 24 uur stops zijn en we op de luchthaven in een hotel zitten. Het gaat om de sterk verhoogde kans dat we passagiers met corona vervoeren en daarmee het cabinepersoneel blootstellen aan een niet uit te leggen risico. De VNC wil dat werkgever, in dit geval KLM, een parallel trekt in het beleid zoals destijds toen China de brandhaard was: per direct geen vluchten meer. We zijn in afwachting van de reactie van KLM en hoe zij hier invulling aan gaat geven.”

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Ministerie stelt aangekondigde regeling noodloket open

Volgende bericht

Wat te doen met consumenten die niet willen betalen?

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.