Nieuws

Delta Air Lines start vandaag met Schiphol – Tampa

Delta Air Lines is vandaag gestart met de nieuwe route vanaf Schiphol naar de trans-Atlantische bestemming Tampa in Florida.

Delta breidt haar netwerk vanuit Nederland in samenwerking met joint venture partners KLM, Air France en AlItalia gestaag uit. Vorig jaar startte de luchtvaartmaatschappij met services vanuit Amsterdam naar zowel Orlando als Los Angeles. Delta voert deze zomer tot 21 dagelijkse vluchten uit naar 11 bestemmingen in de Verenigde Staten. “Niet eerder hadden we zoveel vluchten tussen Amsterdam en de Verenigde Staten,” zegt Roberto Ioriatti, vicepresident trans-Atlantic van Delta. “Als onze grootste Europese hub en thuisbasis van onze partner KLM, is Amsterdam een belangrijke toegangspoort voor Delta. De start van onze Tampa-service is een nieuwe mijlpaal, omdat we nu non-stop verbindingen hebben met twee bestemmingen in Florida waarmee we onze passagiers meer keuze bieden en het zakenverkeer tussen onze regio’s toeneemt.”

Nederland blijft een groeiende markt. In 2017 reisden meer dan 700.000 passagiers vanuit Nederland naar de Verenigde Staten, een stijging van 3,9% ten opzichte van het jaar ervoor. “Deze vlucht brengt miljoenen reizigers op een steenworp afstand van de beste stranden van Amerika, zoals Clearwater Beach, met Amsterdam als zeer belangrijke Europese hub. We kijken er naar uit bezoekers te ontvangen die onze bestemming ervaren, van de witte stranden aan de Golf tot kunst van wereldklasse in het Dali-museum in St. Pete”, zegt Leroy Bridges, vicepresident Digital & Communications van Visit St. Pete/Clearwater. “Met de nieuwe rechtstreekse vlucht naar Tampa Bay biedt Delta toegang voor Tampa Bay-reizigers uit heel Europa,” zegt Santiago C. Corrada, President en CEO van Visit Tampa Bay. “Samen met Delta, Tampa International Airport en onze touroperatorpartners in Nederland en Europa, verheugen we er ons op om te laten zien wat Tampa Bay te bieden heeft, zoals topattracties, een geweldige keuken, een rijke geschiedenis en cultuur en natuurlijk geweldige ervaringen in de zon en op het water.”

Vluchtschema Delta’s non-stop vlucht tussen Amsterdam en Tampa zomer 2019:

Vluchtnummer               Vertrek                                   Aankomst
DL77                               Amsterdam om 13:20             Tampa om 17:42
DL76                               Tampa om 19:42                     Amsterdam om 10:55 (volgende dag)

 

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Las Vegas komt dit weekend naar Amsterdam

Volgende bericht

Verre bestemmingen in trek bij de Jong Intra Vakanties

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."