Nieuws

Dit doen de boekingen volgens de ANVR-GfK Boekingsmonitor

Deel dit artikel

De achterstand in boekingen gemaakt in oktober ten opzichte van dezelfde maand in 2019 loopt weer iets op naar -19%. In september was de achterstand nog gedaald naar -10%. Dit blijkt uit de ANVR-GfK Boekingsmonitor van oktober 2021.

Ten opzichte van 2020 is sprake van een enorme groei, maar dat is vanwege de tweede coronagolf in oktober 2020. Naar bestemming blijft UK/Ierland de grootste achterblijver (-52% t.o.v. 2019).

Een iets groter deel (16%, in september 13%) boekt buiten Europa. Met name richting Zuid-Amerika (lees Curaçao, Bonaire Aruba) is het omzetverlies nog het kleinst; bij de verre bestemmingen Australië en Nieuw-Zeeland is het verschil in boekingen het grootst.

Binnen Europa blijft UK/Ierland het sterkst achter; in vergelijking met de 2019 cijfers met -52%. Denemarken (+35%), Kroatië (+26%) en Tsjechië (+17%) noteerden betere boekingscijfers ten opzichte van 2019. Voor de meeste andere bestemmingen was de groei/verlies +/- 15% of kleiner.


Deel dit artikel

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Red Wings gaat vliegen tussen Schiphol en St. Petersburg

Volgende bericht

Rechtbank stelt ANVR in gelijk over niet terugbetalen van tickets Royal Air Maroc

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.