Nieuws

Drie nieuwe winkels en investeerder voor Internoord

Deel dit artikel

In januari 2022 opent Internoord drie nieuwe winkels, in Heerenveen, Harlingen en Drachten. De eerste twee locaties zijn officieel rond, de derde ligt – zoals Erik van der Waard (CEO Internoord) zegt: “Op de tekentafel van de makelaar.” Met deze drie nieuwe winkels, staat het totaalaantal op vijf Internoord-reisbureaus. Daarnaast is er een nieuwe aandeelhouder aangetrokken voor de Internoord Travel Group en kijkt de reisorganisatie vol vertrouwen naar de toekomst. 

“De opening van deze nieuwe winkels past perfect in onze groeistrategie waarmee we on- en offline nog meer met elkaar willen verbinden en ons solide multichannel-reisbedrijf willen ontwikkelen. De plannen lagen er al voor corona, maar kwamen in de ijskast terecht. Nu deed zich het perfecte moment voor om deze alsnog te realiseren.” De nieuwe winkels in de Friese provincie worden verbonden met het hoofdkantoor in Leeuwarden. Van der Waard: “We koppelen de telefooncentrales van de diverse locaties aan elkaar , zodat bij drukte snel geschakeld kan worden en extra mensen kunnen worden ingezet daar waar nodig. Daarnaast wordt er een callcenter-functie geïntegreerd voor begeleiding van de on- en offline klantrelaties. Dat ging tot op heden allemaal via de backoffice in Leeuwarden. De focus ligt nu eerst op het realiseren van een goede bezetting met ervaren medewerkers die bij de Internoord Travel Group passen. De eerste nieuwe arbeidscontracten zijn inmiddels getekend, maar er is plaats voor meer goede collega’s.”

Nieuwe investeerder
De Internoord Travel Group Holding, waar de online-activiteiten onder vallen, neemt op korte termijn alle Internoord-kantoren en de ICT-activiteiten over van de huidige eigenaren, Dennis Visser en Erik van der Waard. Deze activiteiten vallen momenteel onder een joint venture. “Hierdoor ontstaat er een nog sterkere Internoord Travel Group BV. Er zijn inmiddels gesprekken afgerond met een nieuwe aandeelhouder, de Friese ondernemer en investeerder Symen Jellema, die zich zeer betrokken voelt bij de plannen van Dennis Visser en mij. De zakelijke contacten lopen al langer tussen ons drieën op een aantal andere succesvolle projecten buiten de reissector.” Naast Visser en Van der Waard zal Jellema in de nieuwe opzet van de Internoord Travel Group Holding voor een derde deelnemen als stille vennoot. Van der Waard: “Ik blijf CEO van alle reisactiviteiten en Dennis blijft alle ICT-ontwikkeling aansturen. Op de werkvloer verandert er niet veel, behalve dat we in aantal medewerkers groeien. We blijven daarmee een sterk, zeer gezond en een onafhankelijk reisbedrijf en zijn na de coronacrisis – die geheel op eigen kracht goed doorstaan is – volledig klaar voor wat komen gaat in de komende jaren. Onze dank gaat daarbij uiteraard uit naar de geweldige inzet van de medewerkers die ons trouw zijn gebleven in de bizarre tijden die achter ons liggen. Op hen zijn we het meest trots.”

“We show you the world”
“We willen op termijn het liefst naar een gezonde dekking doorgroeien in het noorden van het land. Daarnaast willen we ons ook sterker profileren op Groningen Airport Eelde, waar ook een kantoor van ons is gevestigd. Daar ligt een schitterende baan waar te weinig aandacht voor is wat betreft de leisure-reizen. We willen het noorden kennis laten maken met de Internoord-gedachte: ‘We Show You The World’.  Zeker met de samenvoeging van onze online-activiteiten zijn we ervan overtuigd dat we hierin zullen slagen.” Tot slot zeg Van der Waard: “Wij verwachten tot en met Q1 van 2022 nodig te hebben om de boel goed te activeren en vanaf Q2 volle bak te kunnen draaien om uiteindelijk 2022 op een pre-corona-omzet uit te kunnen komen.”

Author


Deel dit artikel

1 Comment

  1. 22 november 2021 at 16:03 — Beantwoorden

    Gefeliciteerd Erik, chapeau! In deze tijden echt ondernemen, respect! Heel veel succes. Hartelijke groet Ivo ten Broek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Oostdam (ANVR) stellig: "Of financiële steun óf een open wereld"

Volgende bericht

Red Wings gaat vliegen tussen Schiphol en St. Petersburg

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."