Nieuws

Dringend advies OMT: 14 dagen thuis-quarantaine na bezoek risicoland

In een brief aan de Tweede Kamer schrijft minister De Jonge (VWS) dat het Outbreak Management Team (OMT) reizigers die in Nederland arriveren uit risicogebieden dringend adviseert om 14 dagen in quarantaine te gaan. Dit advies geldt al, maar zou hiermee een dwingender karakter krijgen.

Het OMT adviseert hierbij enigerlei vorm van registratie van deze reizigers en een steekproefsgewijze controle op naleving quarantaine. Tevens adviseert het OMT om een steekproefsgewijze testsetting voor risicovluchten op Schiphol te overwegen. Indien je klanten hebt die terugkomen uit risicogebieden (gebieden met een oranje of rood reisadvies) wordt je door ANVR geadviseerd hen hierop te wijzen.

Lees hier de brief die minister De Jonge naar de Tweede Kamer heeft gestuurd met het tweede deel van de reactie op het Outbreak Management Team (OMT) advies inzake COVID-19.

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Regent Seven Seas Cruises lanceert incentive voor reispartners

Volgende bericht

KLM hervat vluchten naar Rwanda

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."