Nieuws

easyJet: 3D check voor handbagage

easyJet biedt een nieuwe functie aan op zijn app waarmee passagiers, die een iPhone 6s of een nieuwer model hebben, hun handbagage kunnen scannen om de afmetingen te controleren voordat ze naar de luchthaven reizen. De nieuwe technologie is geïntroduceerd om passagiers een gemakkelijke manier te bieden om de afmetingen van hun handbagage te controleren.

easyJet heeft al naar eigen zeggen een van de meest vrijgevige handbagageregels en hanteert geen gewichtslimiet. Hoewel de toegestane afmetingen van handbagage ook duidelijk staan vermeld op de website van easyJet, is het voor passagiers met de nieuwe functie op de app nog eenvoudiger om vooraf te controleren of de bagage geschikt is. Dit voorkomt ook mogelijke extra kosten aan de gate omdat te grote koffers en tassen niet mee de cabine in mogen.

De nieuwe app-functie, die de ARKit 2 technologie van Apple gebruikt, is aanvankelijk beschikbaar via iOS. De app werkt met augmented reality technologie gecombineerd met de camera van de smartphone (de functie is alleen beschikbaar op de iPhone 6s of nieuwer). De scan zelf werkt via een 3D-doos op het scherm die de handbagage meet en bevestigt of het binnen de toegestane afmetingen past.

Bekijk video hier

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Qantas komt met vernieuwde versie distributiemodel

Volgende bericht

Recordomzet voor The Travel Club

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."