Nieuws

EasyJet bereikt cao-akkoord met piloten

EasyJet heeft een cao-akkoord bereikt met de op Schiphol gestationeerde piloten van easyJet. In een recente stemming heeft een overgrote meerderheid van piloten het onderhandelingsakkoord tussen vakbond VNV en easyJet bekrachtigd. Het akkoord geldt voor de komende twee jaar en vervangt de huidige cao.

Op Schiphol werken in totaal meer dan 300 werknemers (piloten en cabinepersoneel) voor easyJet die in dienst zijn op basis van Nederlandse contracten. In elk land waar easyJet een basis heeft werkt personeel op lokale contracten met specifieke arbeidsvoorwaarden en sociale zekerheid naar gelang het nationale stelsel. Ook werkt easyJet samen met lokale vakbonden, zoals VNV.

Cao
William Vet (easyJet country manager Nederland), zegt in een reactie: “Ik ben ontzettend blij dat we met onze piloten een goede cao hebben afgesloten voor de komende twee jaar. De basis van easyJet op Schiphol is een succes en onze passagiers vinden het prettig om met ons te reizen. Ons team van piloten en cabinepersoneel zorgen dagelijks dat onze passagiers gebruik kunnen maken van een vriendelijke en professionele operatie. Ik zie er naar uit om dit succes de komende jaren door te zetten.”

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Nieuwe busverbinding tussen Rotterdam The Hague Airport en Den Haag

Volgende bericht

FlixBus verwelkomt grootste Turkse busaanbieder in netwerk

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.