Nieuws

EasyJet: stakingsverbod tijdens drukke periode

Deel dit artikel

EasyJet stapt naar de rechter en wil hiermee voorkomen dat Nederlandse piloten in de weekenden van augustus en september staken. De Britse prijsvechter spant een kort geding aan tegen pilotenvakbond VNV ‘om passagiers die tijdens deze drukke periode reizen te beschermen’, zo laat easyJet weten.

De luchtvaartmaatschappij gaat ook in hoger beroep tegen een eerdere uitspraak van de rechtbank in een kort geding dat door VNV werd aangespannen. Volgens de rechter mag easyJet buitenlandse piloten inzetten om de Nederlandse en dus stakende piloten op te vangen, maar stelde ook dat VNV de luchtvaartmaatschappij zes uur voor de staking op de hoogte hoeft te brengen. Dat maakt het voor easyJet lastig om uitval van vluchten te voorkomen. “Zes uur is erg kort gezien de aard van bedrijfsvoering in de luchtvaart. Onze passagiers hebben zo onvoldoende mogelijkheid om hun reisplannen aan te passen en EasyJet heeft zo beperkt de tijd om er voor te zorgen dat onze medewerkers passagiers voldoende kunnen ondersteunen tijdens de staking”, meldt easyJet in een persbericht weten.

De Nederlandse piloten van easyJet voeren nog altijd strijd voor een eerlijk pensioen, meer rust tussen lange vluchten en doorbetaald worden bij ziekte.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Angst

Volgende bericht

Daniële Felix benoemd als National Representative CLIA Nederland

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."