Nieuws

Egypte bevriest plannen aanschaf visum voor aankomst

Deel dit artikel

De Egyptische minister van Toerisme, Omayma El-Husseini, heeft laten weten de plannen om alle toeristen uit de Verenigde Staten, Europa, Australië, de Golf-landen, Afrika, Latijns-Amerika en Azië te verplichten een visum aan te schaffen vóór aankomst in Egypte in de ijskast te stoppen. ‘‘De beslissing om toeristen voor aankomst in Egypte aan te laten schaffen zou een erg negatief effect hebben gehad op de toeristische sector’’, aldus El-Husseini. De minister liet tevens weten dat er in Egypte alles aan wordt gedaan om het reizen voor toeristen zo makkelijk mogelijk te maken en dat de sector inmiddels tekenen van herstel heeft laten zien in augustus.

Vorige week liet Mohamad Hegazy, woordvoerder van het Egyptische kabinet de plannen van een vooraf aan te schaffen visum doorschemeren aan The Associated Press. Het zorgde internationaal voor nogal wat ophef. Ook Nederlandse reisagenten vroegen om meer duidelijkheid.


Deel dit artikel

2 Reacties

  1. Hans
    15 september 2011 at 13:16

    Ik dacht dat ze méér toeristen nodig hadden in plaats van minder…

Vorige bericht

25 jaar CTBE

Volgende bericht

SIXT EN JAGUAR GAAN CRISIS TE LIJF MET LUXE

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.