Nieuws

Engelsen optimistisch over reizen

Deel dit artikel

Premier Boris Johnson heeft deze week aangegeven dat er op 17 mei enige ‘openstelling’ komt waardoor reizen naar het buitenland mogelijk wordt. Hij riep tegelijkertijd op om voorzichtig te zijn.

Er worden deze week meer details verwacht over wanneer en hoe het internationale reizen vanuit Engeland wordt hervat. De premier zei: “we zullen zo snel mogelijk meer zeggen” maar “we moeten heel, heel taai zijn”. Hij zei ook dat er een “goede kans” is dat de 1,5 meter afstand regel per 21 juni wordt geschrapt.

Johnson benadrukte dat elke beslissing om regels te wijzigen afhankelijk is van de situatie. Het Engelse ministerie van Buitenlandse Zaken (FCDO) heeft de reisadviezen voor Canarische Eilanden, vijf Griekse eilanden, het grootste deel van Portugal, Malta en Israël inmiddels versoepeld. Tot de Canarische Eilanden behoren Tenerife, Lanzarote, Gran Canaria en Fuerteventura. Griekse eilanden met uitzonderingen op de waarschuwing ‘niet reizen’ zijn Rhodos, Kos, Zakynthos, Corfu en Kreta.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Tweede editie Around Aruba the series komt eraan

Volgende bericht

Eigen-Wijze Duikreizen failliet

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.