Nieuws

“Er wordt te weinig aandacht besteed aan het geven van vertrouwen aan reizigers”

Deel dit artikel

Een valse start, zo kan je de komst van Joyce van Dooren in de reiswereld wel noemen. Toch heeft de crisis er niet voor gezorgd dat ze de branche gelijk weer heeft verlaten. Integendeel ze begint nu voor haar zelf bij TUI at Home. 

Waar kunnen reiswereld collega’s jou van kennen?
“In februari 2020 ben ik gestart bij VakantieXperts Sombrero. Helaas heb ik maar 1,5 maand in de ‘normale’ situatie kunnen werken, omdat Covid-19 de hele reiswereld in zijn ban kreeg. Gelukkig heb ik wel in die periode leuke boekingen kunnen doen. Daarnaast ook veel geleerd van mijn collega’s. Helaas werd mijn contract niet verlengd. Voor deze periode ben ik ruim tien jaar manager geweest bij een isolatie- en plaatwerkbedrijf.”

Wat heeft je doen besluiten om, tijdens deze crisis, deze stap te nemen?
“Een aantal maanden geleden vroeg ik mezelf af wat ik nu echt heel graag wilde doen. Ook al werkte ik niet lang in de reisbranche, toch vroegen mensen mij om advies. Reizen en verschillende landen ontdekken maken mij enthousiast. Ook het geven van advies aan bekenden is de reden dat ik deze stap heb gezet.” 

Neem je geen risico?
“De reiswereld is op dit moment niet stabiel, maar ik vind het niet per se een risico. Reizen zal gelukkig blijven, ook al verandert er op dit moment veel. Graag wil ik de mensen ondersteunen en adviseren in wat ze wel kunnen. Het belangrijkste is ‘omdenken’ van hetgeen niet kan, naar wat wel mogelijk is.”

Wat is jouw blik op de reiswereld?
“Op dit moment verandert er veel door de kleurcodes en besmettingscijfers. Voor de reiswereld een uitdaging om mensen toch te ondersteunen en advies te geven in wat er mogelijk is. Er wordt te weinig aandacht besteed aan het geven van vertrouwen aan reizigers. Hopelijk ben ik een van de puzzelstukjes die het vertrouwen in reizen kan terugwinnen. Alles onder het motto: ‘Ga je mee de wereld verkennen’.”

Lees het hele magazine in TravelPro 30.

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Untamed Travelling komt met studiereis Estland

Volgende bericht

Curatoren D-rt: eind 2021 meer duidelijkheid over financiën

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.