Nieuws

Eten op straat in Florence? Boete tot €500

Deel dit artikel

Wie eet tijdens de zogenaamde piekuren op straat in de Italiaanse stad Florence, kan daarvoor een boete krijgen die kan oplopen tot €500. Het verbod geldt voor vier populaire, veelbezochte straten en pleinen.

Het gaat om vier straten in de binnenstad, de Via de’ Neri, Piazzale degli Uffizi, Piazza del Grano en Via della Ninna. Het snackverbod geldt op piekmomenten (van 12.00 tot 15.00 uur ’s middags en van 18.00 tot 22.00 uur ‘s avonds). ‘Respecteer bewoners, handelaars en werkers van deze straat’, staat in het Engels en Italiaans staat op de posters die er zijn opgehangen.

De gemeente stelt het verbod in omdat ze af wil van het door toeristen geproduceerde afval in bovengenoemde straten. Daarnaast mogen mensen ook niet op stoepen, voor deuren of voor winkels blijven hangen.

Wanneer iemand wordt betrapt op het eten op straat, riskeert diegene een boete die kan oplopen tot €500. Het verbod is tot 6 januari 2019 van kracht, daarna bekijkt de gemeente of de maatregel effect heeft gehad.

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Singapore Airlines: pakketreizen via eigen site

Volgende bericht

Thomas Cook: poepbacterie in Egyptisch hotel waar Britten overleden

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."