CoronavirusNieuws

Etihad schort alle vluchten veertien dagen op; luchtruim VAE dicht

Vanaf woensdag 25 maart worden alle vluchten van Etihad Airways naar, vanuit en via Abu Dhabi – op last van de autoriteiten in de Verenigde Arabische Emiraten – voor een periode van 14 dagen opgeschort. Emirates schrapt ook tijdelijk haar passagiersvluchten met ingang van 25 maart.

Vracht- en noodevacuatievluchten zijn vrijgesteld van deze opschorting en zullen worden voortgezet.

Dit besluit is genomen om de verspreiding van het Covid-19-virus in te dammen en om de Verenigde Arabische Emiraten, haar inwoners en bezoekers, en alle passagiers die in Abu Dhabi met verdere vluchten in verbinding staan, te beschermen.

Tony Douglas (Group Chief Executive Officer, Etihad Aviation Group): “Dit zijn ongekende tijden en regeringen, autoriteiten en bedrijven, waaronder Etihad, nemen ongekende beslissingen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen en de gevolgen ervan over de hele wereld te helpen minimaliseren. Als nationale luchtvaartmaatschappij staan we volledig achter het besluit van de regering van de VAE en zijn we ervan overtuigd dat we goed voorbereid zijn om de commerciële en operationele gevolgen van deze opschorting voor onze diensten te doorstaan.”

Zet een geliefde in het zonnetje met een boeket van DeBloemist.nl: dankzij het grote assortiment is er voor elke gelegenheid wel een geschikt cadeau te vinden. Ook knuffels, wijn, champagne en heliumballonen verkrijgbaar.

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Schiphol sluit nog niet vijf van de zeven pieren

Volgende bericht

Corendon annuleert alle reizen tot 1 juni 2020

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."