CoronavirusNieuws

Europese Commissie geeft groen licht voor steunpakket Brussels Airlines

Deel dit artikel

Op 24 juli kondigde Brussels Airlines aan dat het een akkoord had bereikt met de Belgische federale regering en Lufthansa om de toekomst van de Belgische luchtvaartmaatschappij en haar ontwikkeling op lange termijn veilig te stellen door middel van een steunpakket. Op 17 augustus werd dit pakket goedgekeurd door het Duitse Economische Stabiliseringsfonds (WSF). Vandaag heeft ook de Europese Commissie haar groen licht gegeven.

Het steunpakket van 460 miljoen euro – 290 van de Belgische federale overheid en 170 miljoen euro van Lufthansa – dekt een deel van de verliezen die Brussels Airlines leed door de crisis en stelt tegelijkertijd tienduizenden directe en indirecte banen veilig die verbonden zijn aan de activiteiten van Brussels Airlines. Dankzij het pakket kan de maatschappij haar transformatie financieren en een structureel winstgevende toekomst creëren.

Dieter Vranckx (CEO van Brussels Airlines): “Met dit nieuws is de derde pijler bereikt voor onze redding en onze structurele competitiviteit. We zijn opgelucht dat de uitvoering van de financiële transactie kan plaatsvinden. Dit betekent dat we nu al onze aandacht richten op de tijdige implementatie van ons transformatieplan Reboot Plus. Dankzij de steun en het vertrouwen die we krijgen van onze aandeelhouder Lufthansa, de Belgische overheid en de medewerkers van Brussels Airlines, kunnen we een sterk en competitief Brussels Airlines creëren met perspectieven op lange termijn, een belangrijke motor van de Belgische economie. Daarvoor wil ik alle betrokken partijen oprecht bedanken.”


Deel dit artikel
Vorige bericht

Lees de vernieuwde TravelPro 34 van 21 augustus 2020!

Volgende bericht

Transavia: “We begrijpen dat dit wenkbrauwen heeft doen fronsen”

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.