Nieuws

Eurostar viert verbinding tussen Amsterdam en Londen

Deel dit artikel

Eurostar viert het eerste jaar van de verbinding tussen Amsterdam en Londen. Sinds de lancering in april 2018 hebben meer dan een kwart miljoen mensen gebruikgemaakt van de hogesnelheidstrein, het equivalent van meer dan 1.000 vliegtuigen.

Met een Eurostar-reis tussen Amsterdam en Londen is tot nu toe meer dan 13.000 ton CO2-uitstoot bespaard door reizigers van de hogesnelheidstrein. Dit komt overeen met de hoeveelheid CO2 die zou worden uitgestoten door 1.000 gemiddelde huizen in een jaar, of de hoeveelheid die bespaard zou worden door 2.549 auto’s een jaar van de weg te houden.

Eurostar introduceert op 11 juni 2019 een derde dagelijkse trein, als directe reactie op de vraag van de consumenten. Hierdoor neemt de capaciteit op de Amsterdam-Londen-route toe tot het equivalent van twaalf vluchten per dag, waardoor nog meer CO2 wordt bespaard. Sinds de start van de nieuwe verbinding hebben reizigers van Eurostar ook heel wat Nederlandse specialiteiten in de trein kunnen proeven. Zo genoten ze van meer dan 10.000 appelflappen, bijna 3.000 porties goudakaas, meer dan 5.600 lokaal geproduceerde chocolaatjes en meer dan 2.000 stroopwafels.

Mike Cooper, CEO van Eurostar, zegt hierover: “Onze nieuwe verbinding tussen Londen en Rotterdam/Amsterdam is goed begonnen, met een ticketverkoop die onze verwachtingen overtreft. We kijken ernaar uit om zowel zakenreizigers als vakantiereizigers meer keuzemogelijkheden en flexibiliteit te bieden met nog dit jaar meer treinen per dag.”

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Aruba lanceert Michelin pop-up restaurant

Volgende bericht

Foto's & video - Bomvolle Thomas Cook-avond

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.